diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Jukka Kivi | Verkkovaikuttamisen kehittäjä ja luonnon ystävä.

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Tietotori

Puoluejärjestöjen Facebook-ryhmät

Puoluejärjestöjen Facebook-ryhmät

Vaikuttavat tekijät
  • Poliittinen vakaumus on arkaluonteinen tieto. Henkilötietolain (HetiL) säädökset arkaluoteisten tietojen käsittelystä rajoittavat ryhmien käyttöä. Kaikki henkilöt eivät halua näkyä julkisesti ryhmässä. Syynä voivat olla esimerkiksi työpaikan YT-neuvottelut, määräaikaiset työsuhteet tai sosiaaliset ihmissuhteet.
  • Jäsenten yhtäläiset oikeudet. Puoluejärjestöissä halutaan demokraattisesti vaalia jäsenten yhtäläisiä oikeuksia. Järjestön kaikilla jäsenillä on oltava mahdollisuus osallistua yhteiseen toimintaan siitä riippumatta ovatko he julkistaneet poliittisen vakaumuksensa.
  • Palvelun järjestelmäturvallisuus ja käyttöehdot. Henkilö ei halua rekisteröityä palveluun liian alhaisen tietoturvan tai sopimattomien käyttöehtojen vuoksi. Eräissä tapauksissa henkilön työnantaja ei salli palvelun käyttöä.
Facebookin ryhmälajit
  • Julkinen ryhmä. Kuka tahansa voi nähdä ryhmän ja sen osallistujat. Malli sopii, mikäli osallistujien yhteistä poliittista vakaumusta ei edellytetä ja mukana voi olla muitakin kiinnostuneita.
  • Suljettu ryhmä. Kuka tahansa voi nähdä ryhmän, sen osallistujat ja mukaan kutsutut. Malli sopii, mikäli kaikkien osallistujien ja kutsuttujen yhteinen poliittinen vakaumus on julkinen. Näin on esimerkiksi vaaliehdokkaiden ja julkisten luottamushenkilöiden tapauksessa. Ryhmästä muodostuu helposti julkipoliitikoiden suljettu eliittiryhmä. Voi syntyä vaikutelma ensimmäisen ja toisen luokan jäsenistä tai kahden kerroksen väestä. Järjestödemokratian kannalta on arveluttavaa, että rivijäsenet, jotka eivät ole julkistaneet vakaumustaan, jäävät ulkopuolelle.
  • Salainen ryhmä. Vain osallistujat voivat nähdä ryhmän ja toisensa. Malli sopii, jos osallistujilta edellytetään yhteistä poliittista vakaumusta, ja jos kaikki osallistujat tuntevat toisensa. Puoluejärjestöissa ei kuitenkaan ole tapana jakaa jäsenluetteloa kaikille jäsenille. Erillisten salaisten pienryhmien vaarana on järjestön sisäistä eheyttä rikkovien klikkien muodostuminen.

Uutiset Espoo.fi

Espoolaiselle ammattitaiteilijalle myönnettävä työskentelyapuraha haettavissa 30.9. asti

Espoon kaupunki myöntää vuosittain espoolaiselle ammattitaiteilijalle työskentelyapurahan. Hakuaikaa vuoden 2020...

Lue lisää »

Matinkylän Tapahtumatori 28.9. kruunaa Lähiöfest-viikon

Tiistilän koululla päivän aikana lähes 60 eri ohjelmaa

Lue lisää »

Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Maksuton eMuseo-koulutus Tampereella – ilmoittaudu mukaan

Tampereella järjestetään maksuton koulutus Suomen Kotiseutuliiton eMuseo-mobiiliopastepalvelusta tiistaina 12. marraskuuta. eMuseo-koulutus on ilmainen,...

Lue lisää »

Suuret suomalaiset vieraslajitalkoot – Vuoden 2019 maisematekokilpailu

Vuoden maisemateko kilpailu järjestetään nyt jo viidettä kertaa – ilmoita teko 30.9. mennessä! Vuoden 2019 teemalla halutaan kannustaa yhdistyksiä...

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Demareilta kannatusta veroprosentin nostoon Tampereella

Tamperelaiset sosialidemokraatit ovat valmiita korottamaan Tampereen...

Lue lisää »

Suomen kökkö keskustelukulttuuri ei kannusta julkiseen pohdiskeluun – setärintama tyrmäsi tulevaisuuteen katsovan poliitikon

Suomessa poliitikko ei saa pohtia tulevaisuutta. Vaikka juuri se on hänen...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

Kymäläinen: Googlen investoinnit tuovat toivottua työtä

Ruokolahtelainen SDP:n kansanedustaja Suna Kymäläinen on iloinen Googlen...

Lue lisää »

Piirainen tyytyväinen Googlen investointiin Kainuuseen

SDP:n Kajaanilainen kansanedustaja Raimo Piirainen on tyytyväinen Googlen...

Lue lisää »